środa, 30 listopada 2022

"Rozwiąż swoje problemy zdrowotne naturalnie dzięki tym wspieranym naukowo domowym środkom zaradczym"(video)

  Medycyna alternatywna, taka jak ajurweda, homeopatia, naturopatia i medycyna chińska lub orientalna, od wieków wykorzystuje organiczne rośliny, zioła, orzechy, a nawet owoce i warzywa do leczenia niezliczonych chorób.

Obraz: Rozwiąż swoje problemy zdrowotne naturalnie dzięki tym wspieranym naukowo domowym środkom zaradczym

Przedstawione tutaj naturalne środki opierają się na starożytnych praktykach leczniczych - naturalnych terapiach, które wielokrotnie okazały się skuteczne.

Stosowanie naturalnych środków może przynieść ulgę sytuacyjną od objawów łagodnych do umiarkowanych problemów, takich jak ból głowy lub nudności.

Jeśli objawy utrzymują się, skonsultuj się z naturalnym lekarzem, który może powiedzieć, czy są to oznaki potencjalnie poważnego stanu zdrowia lub choroby.

Oto kilka bezpiecznych, opłacalnych ipopartych naukowo naturalnych środków, które możesz wykorzystać w zaciszu własnego domu. (Powiązane:Rewitalizacja naturalnych środków na typowe dolegliwości.)

Korzeń imbiru 

Imbir, czyli korzeń imbiru, ma wiele zastosowań kulinarnych. Ale jest również stosowany w medycynie od setek lat ze względu na jego działanie osiadające w żołądku - naturalny środek naporanne mdłości (rodzaj nudności i wymiotów, które mogą wystąpić we wczesnej ciąży).

Badanie opublikowane wJournal of the American Board of Family Medicinesugeruje, że imbir jestskutecznym niefarmakologicznym leczeniemnudności i wymiotów wywołanych ciążą, wpływając na jakość życia matki poczętej.

Imbir blokuje receptory serotoniny w jelitach, które powodują nudności. Zalecana ilośćto cztery filiżanki (950 ml) herbaty imbirowej w celu zmniejszenia nudności lub uspokojenia rozstroju żołądka (wzdęcia, niestrawność, wymioty, biegunka lub zaparcia).

Właściwości przeciwnudnościoweimbiru są szczególnie skuteczne w czasie ciąży lub po operacji.

Możesz zrobić to w domu, mocząc pokrojony lub starty świeży imbir w gorącej wodzie. Popijaj herbatę powoli, ponieważ picie jej zbyt szybko może zwiększyć nudności.

Możesz także spróbować mrożonych chipsów imbirowych. Najpierw wlej świeży imbir do gorącej wody. Odcedź, a następnie zamroź miksturę w tackach na kostki lodu. Zmiażdż kostki i ssaj lodowate żetony przez cały dzień, aby zapewnić brzuchowi stały kojący drybling.

Rosół

Nie ma to jak miska rosołu, gdy jesteś chory - i okazuje się, że lekarstwo nazupę z kurczaka na przeziębieniejest poparte nauką.

Badanie opublikowane w czasopiśmieChestwykazałoprzeciwzapalne działanie odżywczego jedzenia, takiego jak rosół, co zostało poparte nowszymi badaniami, w tym badaniem opublikowanym wAmerican Journal of Therapeutics, które wspierarosół jako środek na przeziębienie.

W nowym badaniu naukowcy odkryli, że rosół zawiera szereg substancji o korzystnym działaniu leczniczym, w tym właściwości przeciwzapalne, które mogą złagodzić objawy infekcji górnych dróg oddechowych.

Jabłka

Jabłka oferują długą listę korzyści zdrowotnych. Są dobrym źródłem kalorii, węglowodanów, błonnika, witamin (witaminy B1, B6, C, E i K), minerałów (wapń, miedź, potas) i przeciwutleniaczy (polifenoli), które chronią komórki przed wolnymi rodnikami, które przyczyniają się do rozwoju chorób przewlekłych (choroby serca, rak).

Surowe jabłko ze skórką zawiera do 142 procent więcej witaminy A, 115 procent więcej witaminy C, 332 procent więcej witaminy K, 20 procent więcej wapnia i do 19 procent więcej potasu niż obrane jabłko. (Powiązane:Nie pozbywaj się skórki owocu: Apple PEEL jest WYPEŁNIONY składnikami odżywczymi, których potrzebuje twoje ciało.)

Jabłka mogą łagodzić zarówno zaparcia, jak i biegunkę – po prostutrzeba je jeść inaczej.

W przypadku zaparć jedz jabłka ze skórką. Nierozpuszczalne włókno znajdujące się w skórce jabłka (skóra) zwiększa masę stolca i pomaga mu w szybkim przejściu przez jelita.

Według badań opublikowanych wAmerican Journal of Clinical Nutrition, kobiety, które regularnie jadły jabłka, miały o 13-22 procent mniej problemów z zaparciami niż te, które nie jadły tego owocu.

W przypadku luźnych wypróżnień lub biegunki jedz jabłka bez skóry. Rozpuszczalny błonnik znajduje się w wewnętrznej części jabłka (miąższ i miąższ) i to właśnie tworzy żelową konsystencję w stolcu i spowalnia trawienie.

Jedzenie jabłek, w tym ich skóry, wspiera rozsądne cele kontroli wagi (szczególnie w połączeniu ze zdrową dietą i regularnymi ćwiczeniami fizycznymi). Warto zauważyć, że jabłka są szczególnie sycące ze względu na wysoką zawartość błonnika i wody oraz polifenole, które mają działanie przeciw otyłości.

Dentyści zalecają również jedzenie jabłka ze skórką. Skórka jabłka, która jest bogata w błonnik, zęby i pomaga usunąć płytkę nazębną i plamy z kawy / herbaty - zasadniczo służąc jako naturalna szczoteczka do zębów.

Jednak jabłka zawierają kwasy i cukier, które mogą uszkodzić zęby, więc następnie przemyj usta wodą, aby je spłukać.

Rodzynki

Pomarszczone żółte, brązowe lub fioletowe kąski znane jako rodzynki to suszone winogrona bogate w błonnik, witaminy, minerały i fitochemikalia (np. Związki fenolowe), których zdolność antyoksydacyjna została naukowo skorelowana ze wspieraniem zdrowia sercowo-naczyniowego.

Spożywane z umiarem rodzynki mogą wspomagać trawienie, zwiększać poziom żelaza i utrzymywać mocne kości.

Jedz rodzynki, aby pomóc w wysokim ciśnieniu krwi. W badaniu opublikowanym w czasopiśmieNutrients pacjenci, którzy spożywali rodzynki, wykazywali znacznie wyższy całkowity potencjał antyoksydacyjny i obniżone rozkurczowe ciśnienie krwi.

Dowody naukowe sugerują, że spożywanie owoców z dużą ilością flawonoidów, w tym rodzynek, powoduje obniżenie ciśnienia krwi, szczególnie u pacjentów z cukrzycą typu 2, która jest czynnikiem ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.

Matka Natura ma wiele roślin, które mogą sprawić, że będziesz zdrowy - musisz tylko wiedzieć, jak z nich korzystać.

Dowiedz się więcej o naturalnym leczeniu naNaturopathy.news.

Watch this video about five natural remedies for cough, cold and flu.

Ten film pochodzi zkanału Natural Cures naBrighteon.com.

Przetlumaczono przez translator Google

zrodlo:https://www.naturalnews.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

"Ponadczasowa moc anyżu, starożytnego leku ziołowego"

  Anyż, o słodkim smaku przypominającym lukrecję i aromatycznym zapachu, jest ceniony od wieków nie tylko jako aromatyczna przyprawa, ale ta...